1980-1989 Kompaktia aerodynamiikkaa.
 
 

1981 - Frankfurtin autonäyttelyssä esitellään  "Tech 1" konseptiauto jonka ilmanvastuskerroin on vain 0.235. Myöhemmin tästä projektiautosta muokkaantuu uusi Kadett E.

Manta 400 malli tulee tuotantoon. Tätä rallipoluille Ascona B:n jälkeen tähdättyä versiota valmistettiin 245 kappaletta B-Mantojen 557.940 kappaleen kokonaistuotannosta.

  Opel Ascona C tulee tuotantoon. Asconakin muuttuu nyt etuvetoiseksi.

Kaikkiin malleihin tulee vakioksi metanolia kestävä polttoainejärjestelmä.

Rüsselsheimiin valmistuu uusi nykyaikainen maalaamo, kustannukset olivat n. 500 mil. DM

Opel esittelee ensimmäisenä autovalmistajana myrkyttömämmän automaalivaihtoehdon.


1982 - Uusi Zaragozan tehdas avataan Espanjaan ja siellä aloitetaan uuden kompaktin Opel Corsa A:n valmistus.

Walter Röhrl voittaa kartanlukijansa Christian Geistdörferin kanssa rallin maailmanmestaruuden Opel Ascona 400 mallilla.


1983 - 20 miljoonas auto valmistuu Rüsselsheimin tehtaalta. Onnellinen malli on Senator A.

Asbestivapaat kytkinpinnoitteet tulevat vakioiksi.

Opel Senator varustetaan lukkiutumattomilla jarruilla (ABS)


 

1984 - Opel Kadett E esitellään. Gsi mallin ilmanvastuskerroin on vain 0.30  Se on alhaisempi kuin missään muussa vastaavan kokoluokan autossa koko maailmassa. Autoalan lehdistö valitsee Kadetin "vuoden
autoksi 1985" Kadett E

Senatorista tulee ensimmäinen auto joka on varustettu Comprex paineaaltoahdetulla dieselmoottorilla.

Marraskuussa Zaragozassa valmistuu 500.000 Corsa.


1985 - Opelista tulee ensimmäinen autonvalmistaja joka kykenee tarjoamaan kaikkia mallistonsa autoja myös katalysaattorilla varustettuna. Corsaan ja Kadettiin tulee uusi Multec-yksipisteruiskutusjärjestelmä katalysaattorilla varustettuna.

 
kuvassa 1986 Gsi Kadett

Euroopan myyntiennätys rikotaan. Yli 1.3 miljoonaa autoa valmistetaan.


 

1986 - Täysin uusi Opel Omega A esitellään. Omegan ilmanvastuskerroin on alhaiset 0.28 ja sen pakokaasupäästöt ovat entistäkin matalammat. Seuraavana vuonna Omegasta

tulee "Vuoden auto 1987", toinen Opelin malli heti Kadetin jälkeen.
 

Omega A Ohessa video Omegasta faceliftin -91 jälkeen

1987 - Opel viettää 125 vuotis juhlavuottansa.

Senator B esitellään.

Bochumiin valmistuu uusi 300 milj. Saksan markkaa maksanut maalaamo ja uudet automaalit otetaan käyttöön.


1988 - Vectra A korvaa edeltäjänsä Asconan. Auton ilmanvastuskerroin on alhaiset 0.29, ja sen moottorit täyttävät alhaisetpakokaasunormit. Vectraa saa myös nelivetoisena kuten myös tulevaa Calibraa.

 

 

1989 - Uusi Calibra esitellään. Koko maailmassa parhaan tuotantoauton ilmanvastus-kertoimen 0.26 omaava malli täyttää tyylikkäästi Mantan jälkeisen aukon. Katso Calibra V6 video.

25 miljoonas Opel, Omega Caravan valmistuu.

Opel alkaa käyttämään ensimmäisenä autovalmistajana katalysaattoreita jokaisessa mallissaan Saksassa.

Bochumissa valmistuu 10 miljoonas Kadett. 

Rekordin tuotanto päättyi 1986 ja siitä lähtien kun ensimmäinen Rekord esiteltiin vuonna 1953 oli yli 7.62 miljoonaa ostajaa valinnut mallin itselleen. Vuosien kuluessa on siis helppo havaita suun-

natonta tuotannon kasvua Opelin mallien kehittyessä ja tehtaiden kasvaessa. -83 avattiin Itävaltaan moottori ja vaihteistotehdas, Espanjaan rakennettiin linjat Corsaa varten, kaksi uutta maalaamoa valmistui ja suunnitelmissa oli lisää.

Vuosikymmenen aikana ilmanvastukseen kiinnitettiin paljon huomiota ja vuoden 1977 Rekordin "tuulitunnelissa kehitetty" mainonnan jälkeen 1982 Rekordin 0.36, sekä  Kadetin ja Omegan sekä Vectran ja Calibran virtaviivaisuus muistetaan vieläkin. Tuulitunnelissa on siis vietetty paljon aikaa sitten GT experimental mallin -65 jolloin käytettiin Stutgartin yliopiston tunnelia aerodynamiikkaa testatakseen.

Autojen päästöihin oli kiinnitetty huomiota mm USA:ssa jo 70 luvulla, ja Saksassa 80 luku toi tullessaan nykyään tutut katalysaattorit ja autojen ruiskutuslaitteistot alkoivat jo yleistyä. Opel olikin siis voimakkaasti mukana ympäristönsuojelupyrkimyksessä ja kykeni tarjoamaan ensimmäisenä Saksalaisena autonvalmistajana lambdatunnistimella varustetun kolmitoimikatalysaattorin kaikkiin mallisarjojensa autoihin.  Siirryttäessä kohta 90 luvulle elektroniikka lisääntyi kovasti ja Opel siirtyi kohti vieläkin ympäristöystävällisempää autoa.


 

Kohti uuden vuosituhannen vaihdetta 1990  

Paluu kerhosivulle