Kalajoki Weekend 16.06.2001

S

t

r

e

e

t

r

a

c

e

 

 

 

16.06.2001, aamulla klo. 4.30 ylös, hampaat puhtaaksi, tamineet niskaan ja ulos hiplailemaan jo iäkkääksi, mutta kuitenkin niin vetreäksi ja tutuksi käyneen mantani virta-avainta ja nokka kohti naapuripitäjässä asuvia kerhotovereitani.
Näin alkoi yhden kuppikunnan matka kohti kerhomme ensimmäistä "miittinkiä", joka siis Kalajoen kiihdytyskisojen yhteydessä suoritettiin.

Minä, Sami ja Toni suunnistimme pienellä mutta sitäkin pippurisemmalla kalustollamme pilke silmäkulmassa jo paikanpäällä odottelevia toisia kuppikuntia "herättelemään", aikomuksena olla kisoissa ensimmäisten joukossa kotteroita katsastelemassa.

Harri, Joksa, Asko, Reijo, Juha, Kimmo ja morsiamet olivat paikalle hurahdelleet jo edellis-iltana, 550km ajomatkan tuloksena...hillittömässä sumussa ja lopuksi arpoen oikean mökin ovea. Porukka kuitenkin pääsi paikalle, ja mökkiinkin sisälle. (Tosin muutamia puhelinsoittoja paikallisille vartiomiehille tuli suoritettua, jotta avaimet väsyneille matkalaisille saisi...)

Samaa usvaa koettelimme itsekkin, ja moottoripyöräilevän Tonin kaipuu lämpimän uuninpankon vierelle alkoikin olla todellista tuossa kuuden korvilla aamusella...

Mutta kyllä se vilu karkasi ytimistä, kun perillä pääsimme kunnon kahvikupposelle, ja aurinko alkoi nousemaan korkeammalle taivaalle, jo kolme viikkoa putkeen kestäneen sateen jälkeen.

Aurinkoa koko päivän.

60 ja 70 lukulaisten, jo kerholaisten autokanta jouduttiin pitämään hitusen suppeampana kuin mitä alunperin olimme kaavaillee, johtuen mm. ko tuotteiden puolivalmiista kunnoista...

...sekä yksinkertaisesta ajanpuutteesta, sekä tyypillisten mielenkäänteiden aikaansaamien muutosten seurauksena tehdyistä purkuoperaatioista...

Mutta mahtaviin tunnelmiin pääsimme ilman autojakin.
09.00 aamusella...olimme saaneet automme radanvarteen odottelemaan koitosta mikä olisi edessä..Myös perheautojen nopeutta oli aikomus testata, ja niin tapahtuikin. Mukana oli myös omalta osaltamme hieman jenkkiväriä, ja tietysti sitä moottoripyörää...
Paikalle alkoi pikkuhiljaa tupsahdella autoja eripuolelta Suomenmaata, ja seuraavat pari tuntia odoteltiin alueen täyttymistä, jotta aika-ajot saataisiin käyntiin.
Alunperin jenkeistä lähtöisin olevan Dragracen ideahan on siis kiihdyttää 402metriä mahdollisimman nopeasti. Tämän, varsinkin V8 moottoreilla varustettujen autojen suosiossa olevan kisaamisen yhteydessä "vanhoja" jenkkejä on yleensä enemmistö, mutta ei laji ole menettänyt yhtään suosioitaan muidenkaan keskuudesta.
Ja nytkin kisapaikalla oli silmänruokaa tarjolla, niin euroista, japseista, jenkeistä kuin moottoripyöristäkin kiinnostuneille.

Opel Kadett-C Turbo.

Suzuki 1100 Turbo.

Aika-ajot...

Pikkuhiljaa pääsimme koittamaan miten kotterot kulkevat, ja radalle ensimmäisenä lähdimmekin Reijon kanssa pitoa testailemaan...ja kas..siellähän oli liukasta.

No mutta repäisy meni ihan ok, ja varikolle palattuamme kipaisimme aikakortit hyppysiimme, jotta seuraavaan vetoon voisi hitusen arvioida tekemisiänsä.

Reijo unohti vaihtaa vaihdetta, ja aika oli 15,2 loppunopeudella 139km/h, itselleni kirjattiin 15,1sek. Reaktioajoista ei kannata tässä vaiheessa puhuakkaan...

Mutta kun Sami palasi varikolle A-Asconallaan, joka on siis
tehtaan kuosissa oleva laite, alkoi pellin alla oikea säpinä. 13,5...

Seuraavaan vetoon pitikin sitten valmistautua oikein kunnolla, ja ruuvimeisseli alkoi heilua pitkin poikin konehuonetta joitain epämääräisiä viritelmiä tehden ;-) päätin itse lähteä tyhjäkäynniltä, johtuen siitä kun ykkösellä alkaa kunnolla sutimaan tulee helposti nostettua kaasua liikaa, tai pahimmassa tapauksessa vaihdettua kakkonen liian aikaisin, jolloin väännön puutteessa ja pitävällä (kumia kertyi koko ajan.) radalla kierrokset laskevatkin sitten liian alas.
Ja asiaa ei yhtään auttaisi hiirvittävän pitkä perävälitys joka minulla ja Reijollakin kisassa oli alla. (3,44) Joten kun vuoro tuli, polkaisin kaasun pohjaan heti lähdön jälkeen, jonka tein 2000 varvin kohdalta.. Vaihtohetkeksi tuumin vaivaiset 5500rpm. Tuloksena 14,7sek-149km/h, Vastaan Reijon 15,2. Reaktiot oli, joitain sekkoja :-)...Reijo lähti liian korkeilla kierroksilla, ja jäi aluksi sutimaan.

Kisa jatkui ja aikoja tuli. Toni huivautti 11,5 ja 180km/h, mutta mieli halasi enemmän. (Joksa nappasi Camarolla myös 13,5 ja Harri perheautolla huikean 11,4sek :-)... luokka S/T, jossa sai määrätä indexin..) Samin seuraava aika oli vaatimattomat 17,3, mutta lopussa se kiitos seisoo...

Kaikki mukana.

Kukaan ei kisaan lähtiessään voinut kuvitellakkaan että jatkopaikkakin voisi olla mahdollien, ja senpä takia eliminaattorikierroksille ei itseänsä ruksannutkaan kuin Jyrki ja Sami sekä Toni.

Mutta kuinka ollakkaan...nukkuvia miehiä alettiin ravistella hereille 16.00 jälkeen, ja tulipa siinä jopa kiire joillakin ;-) pukea ajohaalareita takaisin päälleen. Tilanne muuttui yht'äkkiä, A-ryhmässä (vapaastihengittävät alle 4 litraiset) joutuivat vastakkain Sami, sekä Jyrki. Reijo olisi joutunut kisamaan oikeaa kilpuria vastaan, joka voittikin koko kisan.

Mp-luokassa Toni pudotti ! allaolevalla (aikansa nopein sarjavalmisteinen Suzuki) Tämänpäivän nopeimman sarjavalmisteisen Suzukin (Hayabusha) 11,3-199km/10,5..jotain!! Punavalo...! mahtavaa. Riemumme oli todella korkealla..

Jouduin siis ajamaan Samin kovaa aikaa vastaan, joten huh..pelti kiinni ja menoksi...Siinä alkoi viivalla partakin kasvamaan nopeammin, mutta pudotin Samin 1,9S Asconan omalla vuoden vanhemmalla 30E mantalla (;-) sekunnin marginaalilla... ja taistelimme sijoista 2 ja 3 !! Luokkavoiton vei joku kilpuri...

Olimme siis saaneet A ryhmästä kaksi pyttyä...ja kyllä illalla oli riemu sen mukainen...

No joo..ja kerrottakoon että Samin 13.5,  Harrin 11 jotain aika ja Joksan 13.5 tuli viallisen ajanoton seurauksena, eli Harrin paras aika TboVolvolla oli 15,1. Samaa tasoa meni Camarokin, loppuun 16.  Samille paras tulos oli se 17,3.

Kokous..

Niin, tarkoistuksenammehan oli siis viettää mukava päivä kerholaisten kesken, ja sehän todellakin onnistui täysin siemauksin.

Lisäksi aikomuksenamme oli pitää kerhon perustamiskokous, jossa paikalla olivat tietysti alkuperäisen idean isät, Jyrki, Harri, Reijo sekä Toni.

Paikalla olevilla muilla jäsenillä oli tietysti, virallisen kokouksen ollessa kyseessä, ja he paikalla, mahdollisuus seurata tapahtuma...

Mutta ennen itse virallisen osuuden alkua, bongailimme paikkakunnalla kameran kanssa muutamia kuvia...

...joista pari tuossa alla..

...Itse kuvagalleria tässä...

..Ja kokous saatiin pidettyä, paperit allekirjoitettua, ja kaikesta olimme yksimielisiä...harrastusta tulee vaalia.

Opel 60´s & 70´s Club terveisin, Jyrki S.