Netistä löytyi sellainen sivu josta saa nopeimmat ja lyhimmät reittivaihtoehdot listattuna, olitpas sitten menossa minnepäin suomea tahansa.  Ja eipä aikaakaan kun päätimme seurata ko. listaa jotta matka olisi nopea ja lyhyt. Olimme siis matkalla Oulusta Tampereen kautta Iittalaan ja sieltä Hämeenlinnaan.  Hyvinkin nopeasti huomattiin että mukana oleva listaus oli, ei se nopein, vaan se 'lyhin' reitti...ekat n. 150 km meni ihan hyvin, mutta sitten oli jo pakko etsiä vaihtoehtoja oikeasta kartasta :-) jotta löytäisi jostain Keski/Etelä-Pohjanmaan alueen reunamilta tiet jotka vievät kohti yöpymispaikkaamme Iittalassa.
Sieltä olisi sitten aamulla nopea matkata kohti Hämeenlinnaa ja Ahvenistolla sijaitsevaa Harjua ja Opel-kokoontumistamme. Arvioimme ajetuksi matkaksi about +530km ja aikaa tuohon meni stoppeineen jotakuinkin 8-9t, ei sitä enää kukaan muista ;-)

Olimme sopineet että kokoonnumme lauantaina Hämeenlinnan Prisman parkkialueella, josta siirrymme porukalla sitten harjulle parkkiin ja kisoja seurailemaan. Monia tuttuja naamoja alkoi vilistä silmissä jo heti aamutuimaan, ja paljon tuli taas tavattua uusia kasvoja joista ennen oli tiedossa vain foorumin tunnus.

Päivä oli välillä sateinen, mutta aurinkokin kuitenkin pilkisteli ja kuivatteli paikkoja sopivin väliajoin, joten aivan villavaatteisiin ei tälläkään kertaa tarvinnut pukeutua.

Radalta kantautuvan möyryämisen johdosta siirryimme aikamme ihmeteltyä seuraamaan harjoitus ja aika-ajoja ja tutkimaan kalustoa tarkemminkin.

Varikkoalueella vallitsi mukavan rauhaisa tunnelma. Aikani kierreltyäni kalustoa ihaillen saavuin Harrin Roadsport-A Monzan viereen tuijottelemaan ja kyselemään kuulumisia.

Samassa pilttuussa sijaitsi myös Marko Rantasen Historic vakioautoluokkaan rakentama A-manta, sekä Kuusiston Petrin Roadsport-B luokan Coupe Kadetti. Itse Manta-harrastajana mieltä lämmitti kovasti nähdä lisää Mantoja hienojen BMW ym. Historic mallien seassa.

Päivä sujui varsin vauhdikkaasti, ja eniten aikaa tulikin vietettyä juuri Harrin pilttuun seutuvilla, joten ohessa mojovan hymyn saattelema kuva onnellisesta Roadsport kuskista ;-)

 

Iltaa lähdimme sitten viettämään porukan kokoonkeräämisen jälkeen vanhan 'Myllärin' mökille Iittalaan. Perillä sitten suoritettiin osienvaihto-operaatioita, sekä suunniteltiin tulevia eritavoin.
Nuotiolla makkaran paistelun lomassa oli keskustelut Opeleista vallan voimissaan ja yhtä jos toista asiaa taas ihmeteltiin ja paranneltiin. Kadetteja oli paikalla valtaosa, niin B-kuin C-malleja. Hyvänä kakkosena hanttiin pistivät Manta-A:t ja B-asconat :-)
Mökin 'vuokraan' kuului vanhan myllynkiven siirtokilpailu paikasta A pisteeseen B joka sujui vallan ongelmitta, kivi löysi itsellensä hyvän uuden paikan. Onnea voittajille :-)

Sunnuntai aamuna tuli vettä, ja kerkesimme jo ajatella että siellähän kastuu oikein todenteolla, mutta onneksi kyseessä olikin vain kuuro. Näin siis aiempien vuosien tapaan kaikkien edelleenkin hämmästelemä sateeton päivä oli siis Sunnuntainakin edessä.

Harjulla oli Opeleita vallan vimmatusti, muitakaan kulkineita unohtamatta. Määrä oli noussut melkoisesti lauantaihin verrattuna.

  Kisojen seuraaminen oli vallan mukavaa, ja vauhtia ja tilanteita riitti. Tuloksia kisasta voi katsastella HGR:n sivuilta.

 

Kumpaisenakin päivänä osallistuimme perinteiseen tapaan merkkikerhojen paraatiin jossa autot kiertävät hitaasti rataa katsojien iloksi. 

Valitettavasti kaikki hauska tahtoo loppua aikanaan, ja autonnokka täytyi suunnata taas kotia kohti.

Kiitoksia kaikille paikalla olleille kerholaisille, ja Harrille majoituksen järjestämisestä.

Ensivuonna taas nähdään. Kuvagalleria löytyy seuraavasta, HGR galleria I ja II

© Jyrki S

Paluu tapahtumiin, etusivulle