Euro Car Show 2002


Opel Olympia Rekord 1700 2D Coupe R3 vm.1964Opel Manta B 2,2 E Turbo ICOpel 2D Kadett B Coupe F Rallye 1900 Sprint vm.1970540hv ja +100 hp ilokaasuilla. Vuoden 2002 EuroCarShow oli rakennettu showstoppereiden kuten The Fast and The Furious elokuvan Toyota Supran ja Hans Dahlbäckin VW golfin kaltaisten ajopelien varaan eikä ilmeisesti huonolla ajatuksella koska lauantain kävijämäärät olivat jo enemmän kuin viimevuoden kahdenpäivän yhteistulos. Näyttelyn erikoisemmat vetonaulat olivat tulleet Suomeen Englannista, Belgiasta, Saksasta ja Ruotsista.

Tapahtuma järjestettiin Helsingin jäähallilla jossa itse "kenttä" alhaalla oli varattu näille jo mainitunkaltaisille sekä erinäisille yritysten hi-fi tuotteita sisältäville ajopeleille tapahtuman tukijoiden pisteitä unohtamatta. Myöskään autotarvike-esittelyitä ei paikalta oltu unohdettu vaan noitakin saattoi lasiluukun takaa tiirailla ja tiedustella itse myyjiltä.

 

Yläkerran käytävät olivat sitten varattuina merkkikerhoille, pienyrityksille ja yksityisten autoharrastajien esittelytilaksi.

Ja vaikka kaikenkaikkinen vaikutelma kokonaisuudessaan kalustosta olikin hieman vaisu, ei paikalta kuitenkaan puuttunut silmänruokaa erilaisista ajopeleistä pitäville unohtamatta silmänruokaa niin miesten kuin naistenkaan osalta.

Omaa osastoa aloimme rakentelemaan päivän alkaessa jo vaihtumaan pimeäksi mutta saimme kuitenkin tehtyä kaiken sen mitä oli jo aiemmin suunniteltukkin.

 

Show"pomppija"..ilmajousitus Honda
Ajatuksenamme oli saattaa paikalle voimaa uhkuvaa Opelia, vanhaa nostalgista kilpakalustoa sekä alkuperäisyyttä vaalivaa herrasmiesmäistä katseltavaa.

Lisärekvisiitaksi saimme Petterin, Mikaelin, Harrin ja Kimin avustuksella kaavaillut moottorit sekä hieman Opel aiheista rekvisiittaa taulujen, esitteiden ja mainittakoot nyt vaikka vanhat Opel aiheiset sukkahousutkin...;-)

Ja eipä aikaakaan kun harmaa/valkoiset seinät ja koko osaston läpi oleva lasiseinä oli piilotettu aikakauden materiaaleilla taulujen, nostalgisten öljypurkkien, vanteiden ja mitä eksoottisempien moottorin osien avulla.

 

Hieman somistusta.
Samalla kun asettelimme yksilitraisen hihnajakopään muutossarjaa lasivitriiniin pikkuautojen ja tuplakaasutinpatteriston sekä alumiinikiertokankien rinnalle pääsi tutustumaan noihin vetonauloiksi hankittuihin tuotteisiin hieman lähempää ennenkuin lauantain 10 000 päinen yleisö virtasi ohitsemme ihaillen esille asettamiamme Opel Kadett B Coupe 1,9 Rallye Sprinttiä vuodelta -70, Opel Olympia Rekord 1,7 A Coupea vuodelta -64 ja Opel Manta B 2,2 E Turbo intercooler "projektia".

Osasto sai erittäin paljon innostunutta mielenkiintoa osakseen muttei kohtalaisen huvittaviltakaan kommenteilta säästytty.

Rakentelua "alakerrassa"
Olimme nimittäin laittaneet osaston vastapuolelle perinnetyylisen valkoisen muovipöydän jonka ympärille istuskelimme aikaa silloin tappaen kun muutamantunnin välein olevia muotinäytöksiä tai muuta toimintaa ei tuntunut olevan (no sitä kyllä meillä riitti..) tai jos muuten vain jalkoja alkoi väsyttämään liikaa. Lauantaina ohi rääpäisi muutamia jo hieman hiprakassa suunnistavia hemmoja jotka pöytään tuijotellessaan tuumasivat toisillensa että "no siinä kyllä on mitä vihoviimeisin osasto" ja poistuivat naureskellen paikalta ilman että olisivat tajunneet katsoa vastakkaiselle puolelle olevaan 20 metriä pitkään ihmismäärään jotka ihastelivat aikaansaannoksiamme.

Tästä viisastuneena sunnuntaiksi raahasimme paikalle alan kirjallisuutta sekä muuta tuning aiheista lehteä jotta sekin sitten osastosta kävisi kaiken varalta myös pikku hiprakassa ohikulkevien silmiin.

Osaston rakentelua..manta vielä maassa..Mikäs osasto se tässä on?Opel on PopLoppupelissä meidänkin osalta suuri osuus heilläkin..juontajat.

 

Mieltä lämmittivät järjestäjien ja mm. automuseon edustajien kommentit osastosta ja Rekordista, unohtamatta mm. Markku Alenin Opel aikakauden viritysvelhon kanssa käytyä keskustelutuokiosta kuinka Kadetit saatetaan liikkumaan rallissa tai kahden vanhan poliisimiehen keskinäistä keskustelua  kadetista: "Noita sitä aikanaan yritettiin ottaa kiinni..". Voimapuolikin tuntui kiinnostavan kovasti mantan kohdalla kun aika-ajoin läpikulku tuntui olevan mahdotonta ihmisen hyöriessä kaiken rekvisiitan kimpussa suu virneessä.

Takoalumiinia ja vanhaa magnesiumvannetta.1,1 hottentottipata :-)Sunnuntaina ennen palkintojen jakoja..

Tarinaa aiheesta voisi jatkaa pidemmällekkin mutta siirtykäämme tästä sunnuntaipäivän loppuun ennen kuvagalleriaan pääsyä.

Euro Car Show 2002. Classic Cars I p, projektit II p, Kerhojen somistus I p.

Allekirjoittaneen alkaessa räpsiä kuvia ensin Jarin mennessä pokkaamaan Classic Carsin ykköspokaalia ja sitten Reijon Projektien kakkospokaalia huomasin etsiskeleväni tietä tuon estraadin takapuolelle saaden kunnian olla noutamassa Kerhojen somistuksen ykköspokaalia, joten ei hullumpi viikonloppu vai mitä ;-)

Toni, Juha, Sami, Jyrki, Kim, Mikael, Reijo, Petteri, Jari, Harri ja Harri.

                        Classic Cars I p                                                Kerhojen somistus I p                                         Projektit II p

 

Allekirjoittanut kiittää kaikkia mukana olleita ja osallistuneita lämpimästi.

Jyrki S

 

 

Galleriaan...

Paluu Tapahtumiin...