Takajarrulevyt takavetoiseen.

 

Hei,

Ohessa on esitelty yksi vaihtoehto muuttaa alkuperäinen rumpujarruilla varustettu taka-akselisto Manta, Ascona, Kadett linjalta levyjarrulliseen versioon.

Muutoksessa käytetyt osat:

- Astra G takajarrusatulat

- Astra G takajarrulevyt

- Peltiä.


Muutoksessa on lähdetty siitä lähtökohdasta että jarruosat joita käytetään ovat yleisesti saatavilla kaupasta vaikka tarvitsevatkin hieman muutoksia asennettavaksi vanhaan takavetoiseen. Toteutus Timo J.

 

 

  Tässä lähtokohdat: Astra G mallin jarrulevy muutetulla pulttijaolla sekä vakiosatula sekä 1.5 mm pellistä valmistettu jarrukilpi.

 

         
  Ensin asennusvalmis satula, vakiosatula ja jarruletku takasatulalle. Toisessa kuvassa näkyy muutettu jarruvaijeri vipu ja palautusjousen korvake.
Kolmannessa kuvassa käännetty vaijerin vipu yhdellä boorilla ja palautus jousen kiinnike on vaihdettu puolelta toiselle. Tähän on porattu stopparille reikä (5mm) joka kierteytetty M6 kierteellä.
         
  Ensin muutettu ja vakio palautusjousen korvake. Sitten satulan korvake jossa vaijerin ohjari , jarruletkun tuki ja tukipala
kiinnitys pulteille ja lopuksi korvake "purettuna"
         
  Kuvassa käsijarrun käyttötankoa jatkettu ja palautinjousta on lyhennetty. Toinen kuva näyttää miten korvake asettuu paikalleen ja lopuksi kilven ja korvakon kanssa.
       
  Vetoakseli paikallaan, vakio vaijerin asennus käynnissä ja paketti valmiiksi kasattuna.
         
  Ohessa näkyy vielä teräspunotun jarruletkun kiinnitys sekä valmis asennus.

Timo J

 

Satulan linjaamiseksi voi olla paikallaan ottaa jonkin verran pois satulan kiinnityspinnasta. Tässätapauksessa poisto on ollut 1.5 mm. Lisäksi pienelle vanteelle sovitettaessa voi joutua myös ottamaan jarrulevystä kaikki ylimääräinen pois siten että kitkapinta on luonnollisesti kuitenkin levyn päällä ja satulan kiinnitystä voidaan tuolloin "laskea".


Paluu tekniikkaan